
سطح دوره:
سطح این دوره مقدماتی است.
پیش نیازها:
پیش نیاز دوره ی آموزش زبان جاوا اسکریپت، دوره ی آموزش اصول برنامه نویسی می باشد.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکرپیت جزو معدود زبانهایی است که توانسته دنیای وب و اینترنت را بیش از سایر زبانهای برنامه نویسی تحت تأثیر خود قرار دهد و امروزه کمتر طراح سایتی را میتوان یافت که یا با استفاده از این زبان و یا با استفاده از فریم ورک ها نوشته شده بر پایه ی این زبان محبوب اقدام به طراحی رابط کاربری سایتها ننماید.
در این دوره ی رایگان سعی نموده ایم تا مفاهیم پایهای این زبان را به علاقمندانی که هیچ گونه تجربه ی برنامه نویسی ندارند با ذکر مثالهایی کاربردی از دنیای واقعی آموزش دهیم.
با توجه به این که زبان برنامه نویسی JavaScript یکی از زبانهای ساده محسوب می گردد، این زبان میتواند گزینه ی مناسبی برای افرادی باشد که از یک سو تازه میخواهند قدم به دنیای برنامه نویسی بگذارند و از سوی دیگر علاقمند به طراحی رابط کاربری سایت می باشند.
خالق زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
برندان ایچ در سال ۱۹۶۱ در ایالات متحده ی آمریکا به دنیا آمد. آنچه آقای ایچ را بیش از هر چیز دیگری بر سر زبانها انداخته، طراحی زبان برنامه نویسی JavaScript و تاسیس بنیاد موزیلا و مدیرعاملی این بنیاد بوده است.
وی دارای لیسانس رشته ی ریاضیات و علوم کامپیوتری از دانشگاه سانتا کلارا بوده و مقطع فوق لیسانس را در سال ۱۹۸۵ از دانشگاه ایلینویز اخذ کرد.
وی پس از کسب تجربه در چندین شرکت مختلف، در نهایت در شرکت Netscape در ماه آوریل ۱۹۹۵ مشغول به کار شد که پس از مدتی از وی خواسته شد تا یک زبان برنامه نویسی برای مرورگر نت اسکیپ ابداع کند و او هم توانست تا زبان مد نظر را صرفاً طی ۱۰ روز آماده سازد که Mocha نام داشت که بعداً به LiveScript تغییر نام داد و در نهایت در ماه سپتامبر سال ۱۹۹۵ به JavaScript تغییر نام پیدا کرد.
آقای ایچ در اوایل سال ۱۹۹۸ به عنوان یکی از دو مؤسس اصلی پروژه ی موزیلا، نقش تأثیر گذار خود را در دنیای وب و اینترنت دوچندان کرد.
معرفی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
زبان جاوا اسکرپیت یک زبان برنامه نویسی است که معمولاً با زبان برنامه نویسی جاوا اشتباه گرفته میشود و این در حالی است که هیچ گونه ارتباطی مابین این دو زبان برنامه نویسی به جز تشابه نامی وجود ندارد.
جاوا اسکرپیت یک زبان برنامه نویسی سمت کاربر، اسکرپیتی، سطح بالا و شیء گرا است که بیشتر در پروژه های طراحی سایت و وب اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد.
ظهور فناوری AJAX در طراحی رابط کاربری وب اپلیکیشن ها، بیش از پیش محبوبیت زبان برنامه نویسی جاوا اسکرپیت را دوچندان ساخته است. علاوه بر این، فریم ورک های بسیاری بر پایه ی این زبان توسعه داده شدهاند که از آن جمله میتوان به فریم ورک های جی کوئری، آنگولار جی اس، بکبون و … اشاره کرد.