
Ethernet Cabling
در مورد هرکدام بهصورت جداگانه صحبت خواهیم کرد اما ابتدا ، نگاهی بیندازیم به کابل اترنتی که در حال حاضر بیشترین استفاده را دارد .
در شکل ۲٫۹ نمایی از کابلCategory 5 Enhanced Unshielded Twisted Pair (UTP) نشان دادهشده است .
شکل ۲٫۹
کابلهای UTP میتوانند سرعتی تا ۱Gbps را در مسافت ۱۰۰ متر داشته باشند . معمولاً ما برای سرعتهایی تا حدود ۱۰۰Mbps از کابلهای Cat5 و برای سرعتهای گیگ ، از کابلهای Cat6 استفاده میکنیم . بااینحال کابلهای Cat5 میتوانند تا سرعت ۱Gbps و کابلهای Cat6 نیز به سرعت ۱۰Gbps برسند .
Straight-through Cable :
کابلهای Straight میتوانند در موارد زیر استفاده شوند :
- اتصال کاربر به سوییچ
- اتصال روتر به سوییچ و یا هاب
چهار رشته سیم در کابلهای Straight استفاده میشود . اتصال دو سر کابل ها کاملا ساده و مستقیم است که میتوانید در شکل زیر مشاهده کنید .
توجه داشته باشید که فقط پین های ۱،۲،۳ و ۶ مورد استفاده قرار می گیرند . فراموش نکنید که این نوع اتصال برای سرعتهای ۱۰/۱۰۰ Mbps اترنت استفاده میشود و قابلیت کار برای اتصالات گیگ مانند Voice را ندارد .
Crossover Cable :
کابلهای Crossover برای موارد زیر استفاده می شوند :
- اتصال سوییچ به سوییچ
- هاب به هاب
- هاب به سوییچ
- اتصال مستقیم روتر به سوییچ
- روتر به روتر
مشابه کابل Straight ، در Crossover نیز همان ۴ رشته کابل استفاده میشود . با این تفاوت که در طرف دیگر اتصال ، ترتیب رشته ها تغییر میکند .
در شکل ۲٫۱۰نحوه اتصال آنها را مشاهده می کنید .
شکل ۲٫۱۰
توجه داشته باشید که به جای اتصال مستقیم ۱ به ۱ ، ۲ به ۲ و … در کابلهای Cross ، رشته ۱ به ۳ و ۲ به ۶ وصل میشود .
شکل ۲٫۱۲ موارد معمول استفاده کابلهای Straight و Cross را نشان میدهد .
شکل ۲٫۱۲
در شکل بالا برای اتصالات سوییچ به سوییچ ، روتر به روتر و روتر به کامپوتر از کابل Cross و برای اتصال کامپیوتر به سوییچ از کابل Straight استفادهشده است .
[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]ممکن است دیده باشید که ، برای اتصال مثلا دو سوییچ از کابلهای Straight استفادهشده است . این به این خاطر است که در تجهیزات جدید از سیستم تشخیص خودکار ( Automdix ) استفاده میشود که قادر هستند کابل را تشخیص داده و سیستم ارسال و دریافت اطلاعات را با آن تنظیم کنند . اما توصیه میشود ، در مبحث CCNA از این قابلیت صرف نظر شده و با همان قانون گفته شده اتصالات برقرار گردد[/box]
UTP Gigabit wiring (1000Base-T)
در مثال قبل ، در مورد ۱۰Base-T و ۱۰۰Base-T UTP صحبت کردیم ، که از ۴ رشته سیم استفاده میکند . اما این برای اتصالات گیگابیت کافی نیست .
کابلهای ۱۰۰۰Base-T UTP از ۸ رشته سیم برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند . که به آنها این قابلیت را میدهد تا اطلاعات را با سرعت بسیار بیشتری انتقال دهند .
در شکل ۲٫۱۳ نحوه اتصال سیم ها را میتوانید مشاهده کنید .
شکل ۲٫۱۳
در اتصال Straight نیز ، مانند قبل رشته ۱ به ۱ و ۲ به ۲ … متصل میشود و برای اتصال Cross می بایست رشته ۱ را به ۳ ، ۲ به ۶ و در اینجا ۴ را به ۷ و ۵ را به ۸ متصل نمایید .
Rolled Cable
اگر چه کابل Rolled برای اتصالات اترنت استفاده نمیشود اما شما میتوانید از آن برای متصل شدن سیستم خود به پورت سریال تجهیزات سیسکو (COM) استفاده نمایید .
اگر شما یک سوییچ و یا روتر سیسکو داشته باشید ، شما باید برای اتصال کامپیوتر خود به آن از این کابل استفاده نمایید . در این کابل از ۸ رشته سیم برای اتصال استفاده میشود که البته تمامی آنها مورد استفاده قرار نمی گیرند .
شکل ۲٫۱۴ نحوه اتصال رشته ها را نشان میدهد .
شکل ۲٫۱۴
با توجه به شکل ، نحوه ساخت آن به نظر ساده میآید . بعد از اتصال کابل به دستگاه سیسکو خود ، شما میتوانید نرم افزار رابط خود را اجرا نمایید . نرم افزارهایی مانند putty و SecureCRT ، دارای محیط ساده ای برای کاربر هستند .
حال برای اتصال مانند شکل ۲٫۱۵ عمل میکنیم .
شکل ۲٫۱۵
توجه داشته باشید که مقدار Bit Rate بر روی ۹۶۰۰ ، Data Bits بر روی ۸ ، Parity و Flow Control بر روی None است . شما میتوانید بر روی Connect کلیک کرده و به کنسول دستگاه خود متصل شوید .
در شکل ۲٫۱۶ نمایی از سوییچ ۲۹۶۰ را مشاهده می کنید که دارای دو پورت کنسول است .
شکل ۲٫۱۶
دو پورت کنسول بر روی این سوییچ ، دارای اتصال RJ45 و در مدل های جدیدتر B USB است .
حال با توجه به اطلاعاتی که کسب کردید ، به شکل ۲٫۱۷ دقت کنید و بگویید چه نوع کابلی برای اتصال بین سوییچ ها استفاده می شود ؟
شکل ۲٫۱۷
برای اینکه کامپیوتر A بتواند کامپیوتر B را پینگ کند ، احتیاج است که بین دو سوییچ با کابل Cross اتصال برقرار شود .
حالا بگویید چه نوع کابلی برای اتصال شکل ۲٫۱۸ لازم است ؟
شکل ۲٫۱۸
در شکل بالا از تمامی کابل ها برای اتصالات استفاده می شود . اتصال بین دو سوییچ از کابل Cross ، مانند مثال قبلی .
اتصال بین کامپیوتر و روتر که با نقطه چین مشخص شده است ، نشان دهنده کابل Rolled است و برای اتصال بین روتر و سوییچ از کابل Straight استفاده می کنیم . این را به خاطر داشته باشید ، اگر ما اتصال سریال داشته باشیم ، باید از V.35 ( DTE – DCE ) استفاده کنیم .